Existuje několik způsobů, jak se dají dlouhodobě uchovat potraviny a zavařování je jedním z nich.
Dnes sice není problém nakoupit zavařeniny v jakýchkoli potravinách, ale také není problém vyrobit si vlastní zavařeniny s minimální časovou náročností, pokud použijeme moderní zavařovací hrnec elektrický.
Moderní elektrický zavařovací hrnec funguje v podstatě na stejném principu jako klasické zavařování v hrnci na sporáku, ovšem s tím rozdílem, že nám moderní technologie šetří čas, který při zavařování strávíme.
Dnešní zavařovací hrnec má tu výhodu, že se u něj nemusí většinu času stát, jak to bylo nutné u klasického zavařování. Stačí pouze nalít vodu, vložit sklenice, nastavit teplotu a čas zavařování. Zbytek si už elektrický zavařovací hrnec pohlídá za vás. Navíc má výpustný ventil, takže jej nemusíte klasicky vylévat, ale stačí ho vypustit.
Zavařovat v elektrickém zavařovacím hrnci se dá prakticky cokoliv. Nejčastěji se setkáváme se zavařováním různých druhů ovoce a zeleniny nebo marmelád. Zajímavé recepty jsou ovšem také na masové zavařeniny, určitě doporučujeme, alespoň některé vyzkoušet.
Pokud si chcete srovnat parametry hrnců různých výrobců a dozvědět se o spotřebitelských zkušenostech s kontrétnimi typy a výrobky, je vhodné přečíst si některé recenze a diskuse. Řadu uživatelských zkušeností naleznete například na srovnávači zboží Heuréka.cz.